+32 (0)14 76 23 94
MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Bij AtéCé Graphic Products staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal. Dat geldt niet alleen voor onze commerciële activiteiten (Profit). Wij houden ook rekening met de effecten van ons werk op het milieu (Planet) en hebben oog voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf (People). Daar is onderstaand initiatief van Jurgen Bekker, dat wij van harte ondersteunen, een mooi voorbeeld van.

Jurgen Bekker fietst
Tour for Life 2020

Volgend jaar zomer doet onze accountmanager Jurgen Bekker mee aan Tour for Life 2020. Deze achtdaagse wielerkoers start in Italië in Bardonecchia en finisht in het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard. Het totale traject is 1.300 kilometer en het aantal hoogtemeters is 19.000 meter. Naast de sportieve uitdaging zet iedere deelnemers zich in voor het Daniel den Hoed Fonds.

AtéCé Wielertoertocht

Jurgen Bekker werkt al meer dan 17 jaar bij AtéCé Graphic Products. Hij is als accountmanager verantwoordelijk voor onze relaties in Noord en Oost Nederland. In zijn vrije tijd is Jurgen een echte wielerliefhebber en trekt er regelmatig, op zijn racefiets, in de Achterhoek op uit. Eén keer per jaar combineert hij zijn werk met zijn hobby. Hij is namelijk de grote inspirator en organisator van de AtéCé Wielertoertocht. Dit relatie-evenement is uitgegroeid tot een echte klassieker. De toertocht wordt ieder jaar in de maand april gehouden. De vaste start- en finishplaats is bij Uitspanning ’t Peeske in het Gelderse Beek. Van daaruit kunnen de deelnemers kiezen voor een tocht over verschillende afstanden door de prachtige omgeving van het Montferland, de Achterhoek en de Veluwe. Er is ieder jaar meer belangstelling voor de AtéCé Wielertoertocht, die in 2020 het eerste lustrum viert.

Steentje bijdragen

Terug naar Jurgen. Wat beweegt hem om deel te nemen aan Tour for Life? Jurgen: ‘Daar zijn meerdere redenen voor. Om te beginnen de sportieve uitdaging, maar zeker ook het goede doel achter dit initiatief. Teveel en te vaak word ik in mijn omgeving en bij klanten geconfronteerd met de gevreesde ziekte die kanker heet. Door deelname aan Tour for Life draag ik m’n steentje bij omdat de opbrengsten naar het Daniel den Hoed Fonds gaan. Dat fonds zet zich in voor onderzoek naar persoonsgerichte kankertherapie voor volwassenen. Dat gebeurt in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam, het grootste kankerinstituut van Nederland.’

Deelnemen is afzien

Jurgen: ‘Deelnemen aan Tour for Life betekent afzien. Dat is wat kankerpatiënten ook doen als zij vechten tegen hun ziekte. Dat interigreert mij enorm, omdat ik mijn gevecht tegen de kilometers en de hoogtemeters als een gezonde sporter kan aangaan. Die keuze hebben mensen die aan kanker lijden niet. Voor de strijd die zij moeten leveren om te overleven heb ik diep respect. Dat motiveert mij extra om aan deze bijzondere toertocht van Italië naar Nederland deel te nemen.’

Voorbereiding al begonnen

Hoewel Tour for Life pas volgend jaar zomer wordt verreden, is Jurgen al bezig met de voorbereiding. ‘Mijn basis is wel goed, maar er moet qua kilometers nog wel een schepje boven op. En in het voorjaar de heuvels is, want de toppen hier in de regio zijn niet hoog genoeg. Ik ga zeker een clinic volgen om beter omhoog te kunnen fietsen. Verder is de voeding belangrijk om de tocht goed te doorstaan. Ook daar ga ik gericht mee aan de slag en volg in de voorbereiding een strak voedingsschema.’

Van Bardoneccia naar Sittard

De tocht zelf start op zondag 23 augustus 2020 in het Italiaanse skidorp Bardoneccia in Piëmont en vertrekt van daaruit naar de Franse Alpen. Op dag twee staat de koninginnerit op het programma met meer dan 3.400 hoogtemeters. Na de Alpen gaat de tocht door de Jura, de Franse en Waalse Ardennen en de Belgische voerstreek richting Sittard, waar op zondag 30 augustus 2020 gefinisht wordt in het Tom Dumoulin Bikepark. Daar wordt ook het eindbedrag van de sponsoractie bekend gemaakt.

Tour for Life

Start: Bardoneccia – Italië

Aantal fietsetappes: 8

Lengte per etappe: 130 – 180 km

Totaal afstand: 1.300 km

Aantal hoogtemeters: 19.000 m

Finish: Tom Dumoulin Bikepark – Sittard

Uitdaging groter

Jurgen: ‘Je neemt als solorijder deel aan de tocht, maar onderweg vind je snel aansluiting bij fietsmaten, die qua sterkte bij je passen. Met elkaar heb je één doel voor ogen, om heelhuids naar de finish te rijden en om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Daniel den Hoed Fonds. Ik kijk er enorm naar uit en ben zeer gemotiveerd om Tour for Life te rijden. Eerder reed ik voor KiKa van Groningen naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De combinatie van een sportieve prestatie leveren en je inzetten voor een goed doel bevalt mij wel. Dat ga ik in de zomer van 2020 weer doen, alleen is de uitdaging dan wel een stuk groter. Ik heb er zin in!’

Sponsormogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om Jurgen te sponsoren en hem te helpen het streefbedrag binnen te halen. Er is een speciale webpagina waar op staat hoe dat werkt. Er is al een mooi bedrag aan donaties binnen.

Word shirtsponsor
Ook een aantal klanten en leveranciers steunt Jurgen als shirtsponsor (zie onder). Ook uw bedrijfslogo kan voor € 250,00 op het wielershirt en op de finishfoto staan. Dat levert het Daniel den Hoed Fonds geld op voor onderzoek naar persoonsgerichte kankertherapie en uw organisatie goodwill, sympathie en exposure.

Meer weten?
Mail met Jurgen of bel 06 22 74 71 17

‘Voor de strijd die kankerpatiënten moeten leveren om te overleven heb ik diep respect’